Saturday, September 24, 2011

Santai time

hai uols...
dah bangun?? hehe..tak kan masih berlingkar atas katil lagi kot. actually mrsd pun baru bangun, jam 9am tadi. aik?? mrd is not around..awal dia turun keje. semalam adalah hari yang memenatkan buat mrsd dan si kecik. ya lah...berlari ke sana ke mari. though driving...tapi last nite boleh tahan jam jalan. si kecik pun asyik menangis jer dalam keta. have u ever experience what is it feel when baby's crying in the car?? just u and your baby. hurmm... a situation to think for uols this morning. lagi-lagi dalam keadaan jam. mana nak focus bawa kereta...mana nak tenangkan dia yang nangis cam rak. tensi,kan?? but then, she end up dengan menidokan diri sendiri. kesian si kecik. sebenarnya dia penat duduk memanjang travelling.

sampai umah, memasak, makan dan tak sempat nak cuci piring. badan terasa lenguh-lenguh dan sakit. so, mrsd tinggalkan keje separuh. Mrd yang sedang ngadap lappy diganggu. suh massage la pula. and he did. lepas tu..mrsd krohhh krohh krohhhh..tak ingat dunia. terasa sangat lemah semua sistem. seingat mrsd lah..lepas tu mrd minta ganti balik massage. tapi mrsd tak terdaya melawan mata yang sudah jauh menerawang. first time mrsd tak leh nak lawan rasa mengantuk mrsd. tired kot..huhu..so minta maaf kepada mrd atas sikap mrsd yang tidak disengajakan itu. bukan mrsd main-main or buat-buat bodoh terhadap permintaan mrd. tapi mrsd sudah jauh melayang-layang kemudian terdengar sayup-sayup permintaanmu itu. tak terlayanlah jawabnya.

so hari ni...plan nak gi umah kawan. ada jemputan makan-makan raya katanya. plus kawan itu baru pindah umah. nak gak gi menjenguk so that lain kali pandai gi sana menyemak. hihi....

my gurl still sleeping. kalau tak, dia yang nombor satu terjaga awal pagi. tau pula dia bermalas-malasan di hujung minggu yerkk?? tau mommy dia tak ada agenda pagi ni...Go On baby, Zzz.. need to do house cleaning today. pinggan mangkuk semalam masih di singki dan sedang menjerit-jerit memanggil minta kena cuci. aiyakk...

happy weekend everONe.

love! Love! Love!

2 comments:

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

wah hari sabtu ni memang sedap bersantai je....

Mrs. Daniel said...

tak jd santai bila si kecik dah terjaga. bz memanjang la pula..sakit2 bdn la pula.

Post a Comment