Monday, September 19, 2011

Buntu

ishh..kenapalah selalu negetive jer aku nyer post entry ni. ya. memang itu yang aku rasakan dan alami ketika ini. Minggu baru menjelma. Kepala aku mula pusing. Kelas. Cam mana ni?? apa aku nak buat?? Thesis. How to start? cant focus straight on table. si kecik 24hours minta perhatian. Elok jer duduk depan lappy nak belek buku, ada-ada jer keje yang si kecik lakukan. Mencelah ke mana-mana ruang. gi bawah meja. gi ceruk dapur. gi stor. Nak dibiarkan, takut pula kejadian tak diingini berlaku. tebingan kotak pun dia gi hisap sampai lunyai. Ada-ada jer minda creative dia plinkkk kat kepala otak lalu ditranslatekan dengan perbuatan. Adakah semua yang dilihatnya begitu menarik atau kelihatan seperti permainan. hurmm. toys bukan takda. tapi ditolaknya tepi. tu  yang buntu ni.

Hari ni, aku khena serious belek buku. within this week aku harus siapkan chapter 1 dan consult dengan lecturer. Si kecik pula, aku nekad hantar kat makcik dia. biarlah menangis dua-tiga jam dalam seminggu. Aku yang tak sampai hati nak tinggalkan dia. Aku yang jaga dia pun boleh jadi bengang dengan tangisan mengada-ngadanya, apatah lagi orang lain. Aku pasrah.  Kusut tak habis-habis!! =(


2 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

kebuntuan...hurm...take ur time :)

lieynanilaz said...

go go super mom..

Post a Comment