Sunday, July 22, 2012

: : seminggu tanpamu : :

sigh...sudah seminggu dd lolo away dari kita orang. terasa sunyi dan kehilangan pula. dalam sehari cuma ada sekali dua sms dan phone call darinya. sibuk sangat la tu... tak berani nak mengade-ngade kaco dia. tak pasal2 kena bom percuma kalau silap2 masa dan ketika. aku tau sangat...kalau dia tengah discuss ker or buat keje, pantang sekali dia kalau dapat panggilan yang tah apa-apa. Lagi2 kalau dapat panggilan dari aku. huhuhu...sedihnya.

apapun, aku tau suami tengah sibuk mencari rezeki. so, takda la pikiran-pikiran yang bukan2 mengganggu kepala hotak aku ni. cuma rindu seorang isteri tu...biasalah. (~~malu2 mode konon~~).  tapi, bila otak aku berfungsi dengan baik, terfikir gak aku bini-bini pelaut, tentera yang di perbatasan dan banyak lagi suami yang memerlukan perngorbanan berpisah dengan anak bini untuk sesuap nasi. Depa agak boleh tahan,kan?? cant imagine la pula kalau aku go through life macam depa. mesti kepala hotak aku menjadi-jadi cracknya.  Tabik sangat kat uols bini-bini yang 'tough' mental ditinggalkan pergi dalam jangka masa yang agak lama.

sekadar meluahkan rasa. aku, nanny and anak baru jer balik dari tengok wayang Ice Age 4. Boleee laaa... si kecik pun layan gak, cuma last minute mungkin rasa bosan dan mengantuk coz agak midnite juga abis movienya. sekarang kena tengok cerita2 animasi untuk sesuaikan dengan usia anak...tapi best juga la layan movie animasi ni, uols. tak stress sangat jalan ceritanya. Now, anak aku tengah mencari mimpi. terhidu-hidu akan bucu bantal busuknya. hadeiii..tabiat siapala dia ekot ni... aku tak. bapanya lah mungkin ni..haha

selamat malam sayang.

oklah..goodnite ols.

No comments:

Post a Comment