Thursday, October 13, 2011

Jejak memori Kekasih

Hari ke-empat raya 2011, kami beranak pulang dari terengganu. On the way ke KL, mrsd dan si kecik tido jer. sampai tak sedar dah sampai Pahang. lagi syahdu...mrsd dikejutkan ketika kami sudah berada di dalam kawasan Politeknik sultan Haji Ahmad Shah, semambu, Pahang. Disinilah buat pertama kalinya mrsd menjejak kaki di tanah Malaya. ya..waktu itu mrsd agak nerd2 lah...umur tak lah muda sangat. adalah...dalam 20 tahun gitu. well..mrsd,kan budak kampung...so cam rusa masuk kampung la mrsd ketika ini. haha... so, mari mrsd tunjukkan di mana mrsd berjumpa dengan mrd. and it take 10 years for us to meet again as husband and wife...hadoiii!! kalau jodoh..tak kemana, iyer??.. anak we all beruntung la...boleh ketahui sejarah percintaan emak bapa dia. haha..disini bermula. Tapi mrsd jual mahai kat mrd ketika itu....tak nak kawen cina, katanya. last-last mencina juga, yer?? jodoh...jodohhh...apa nak kata.


 Dulu....Lambang polisas tu, bukan disitu tempatnya... dah berubah dahhh..

Bukti. we all sampai ke sana... 

 dulu aku belajo kat sini lah..panjat tangga tu ha..tingkat paling atas. belajar menaip ketik-ketikkk manually, you..

 dulu kawasan tempat bangunan ni kosong jer...belum ada bangunan pun waktu itu. lain sangat-sangat dahhh....

 lawatan ke tempat faculty laki aku. dulu aku tak pernah pun turun kat faculty depa...haha...pasal depa kat bawah, we all atas bukit. 

 Ini kolej we all..dulu mrsd punya bilik kat bangunan yang nampak tu. paling bawah, dekat jalan raya. boleh ngintip-ngintip...haha...

 kolej baru....atau penempatan pekerja polisas kot. tak pasti...

 Si dia ni, senior mrsd ketika itu. fasilitator lagi waktu itu. mrsd pulak freshie...menyampah jer tengok dia balik-balik ada kat belakang mrsd waktu orientasi. cesss....jadi laki aku pula. haha...

 kecik-kecik dah gi jejak kasih tempat pertemuan mak bapak dia...

 Dulu...time emak dia belajo kat sini...badan takda la besar gini..haha...melidi jer orangnya. sekarang....kuang kuang kuang...sendiri mau ingat la.

 Batu kapur kat belakang tu...memang selalu lah tempat orang suka nak ambik gambar. kenangan gitu. unik bah ko!!

 On the way back...pintu masuk pun dah lain. pondok pak guard, punyalah canggih dah...tak cam dulu...

di sinilah bermulanya. cinta.


uols...
siapa sangka kan?? cinta yang waktu itu cuma monkey-monkey love jerk. lompat sana..lompat sini...akhirnya bertemu juga. aku lah. jual mahai sangatttt, bak katanya daddy si lolo. kalau dari dulu tak melompat-lompat, jangan2 dah 4 dah product kami kot...tu lah. jangan membenci. akhirnya mencinta. oleh itu...."Jangan Monyettt!!!!"

Bencinta!!! funny uols...




1 comment:

namaberita.com said...

Hehehe...jodohnya di sini...

Post a Comment