Thursday, October 6, 2011

Good try Nelly!!

hari ni mrsd tido jam 8pagi setelah pemergian sang suami keluar bekerja. ya..dari jam 4 pagi dah terjaganya. apa lah lagi...mrsd punya tido terlajak sampai jam 1petang. mak aihhh...luckyly ada nanny looking for this gurl. but then, ada gak beberapa kali my nanny bawa tu kecik ke bilik mrsd coz budak kecik ni nak mommy dia. yelah...mommy dia ni,kan candu. kena hidu bau badan dia, baru puas hati.. mommy plak memang cam batang buruk yang tak mampu nak bergerak. lemah sangat. si kecik pula ke sana ke mari melimpasi badan mommy dia. suh bangun. tapi mommy buat deq. kejap-kejap dia berbaring dengan manjanya di bahu, di muka, di perut...pendek kata di seluruh badan mrsd. bila dia dah ok, Nelly the nanny pun bawa dia kuar. buat kan dia susu...cubit cake suap kat mulut si kecik...dan akhirnya si kecik pun mengantuklah. lalu dibuainya. mamam belum budak tu.. diri terasa bersalah la plak.

mrsd bangun cepat-cepat. sekali mrsd jenguk, dia pun membuka mata sambil tersenyum kat mrsd. Bila dapat tau dia belum makan lagi, mrsd angkat. si Nelly pun pegi la ambik bubur kasi dia makan. ok plak dia makan...tapi tak banyak. anyway...mrsd ada rasa kegirangan kecik di hati. sekurang-kurangnya...ada satu kemajuan ditunjukkan di situ. hope semuanya berjalan dengan lancar meskipun take time.

Petang ni  ni mrsd nak gi library. si kecik dan si nanny bawa sekali. duduk dalam keta lah gamaknya...haruslah mrsd pulun  cepat-cepat kot. aiyoooyooo....

2 comments:

Fatin Mraz said...

1 ptg? kes betul punya terlajak tuh~

Mrs. Daniel said...

tu pun rasa tak cukup lagi tidonyer...hihi

Post a Comment